SezoNowośćSezoNowość
warsztaty botaniczno-kulinarne o warzywach sezonowych

Czas trwania: 2,5 h

Limit miejsc: 30

Koszt: 40 zł/osobę

Czy wiesz, co akurat rośnie na ogrodowych grządkach? A co z tego można by zjeść?

Warto poznać te rośliny i wprowadzić je do swego jadłospisu, by poczuć nowe smaki. W czasie warsztatów uczestnicy poznają warzywa charakterystyczne dla danej pory roku oraz pojęcie sezonowości. W ogrodzie oglądają rośliny, z których następnie przygotują potrawy, odkrywając nowe połączenia smakowe. Na koniec przy wspólnym stole zjemy przygotowane dania.


Rezerwacja warsztatów:

  1. Rezerwacji dokonuje się za pośrednictwem adresu mailowgo wycieczki@biol.uw.edu.pl. Należy ją zgłosić przynajmniej na tydzień przed datą proponowanego terminu zajęć.
  2. W ciągu 3 dni roboczych otrzymacie Państwo mailowe potwierdzenie terminu warsztatów.
  3. Następnie osoba dokonująca zapisu na warsztaty jest zobowiązana potwierdzić swoje uczestnictwo poprzez wpłatę całej kwoty za zajęcia przelewem na konto Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego nr 73 1160 2202 0000 0000 6084 9724 w terminie do 3 dni przed warsztatami oraz wysłanie potwierdzenia przelewu na adres mailowy: wycieczki@biol.uw.edu.pl
  4. Rezerwacja zajęć oznacza akceptację Regulaminu zajęć edukacyjnych w Ogrodzie Botanicznym UW i Regulaminu Porządkowego OBUW.


Opłaty:

Koszt 2,5 godzinnych warsztatów wynosi 40 zł za osobę. Limit miejsc wynosi 30 osób. Minimalna liczba osób uczestniczących w warsztatach to 12. Jeśli zgłosi się mniej liczna grupa, koszt warsztatów odpowiada kosztowi minimalnej liczby uczestników


Inne informacje:

Prosimy o przybycie na zajęcia 10 minut wcześniej w strojach odpowiednich do warunków pogodowych. Grupy, w których znajdują się osoby z niepełnosprawnościami proszone są o zgłoszenie tego faktu przy rejestracji wycieczki, abyśmy mogli odpowiednio przygotować się do potrzeb uczestników.


Szczegółowe informacje dostępne w Regulaminie zajęć edukacyjnych w Ogrodzie Botanicznym UW