SezoNowość 55+ / Warsztaty botaniczno-kulinarne z okazji Warszawskich Dni Seniora

Zapraszamy Panie i Panów na warsztaty botaniczno-kulinarne o SezoNowości.

W przemiłej atmosferze i w otoczeniu bujnej przyrody Ogrodu Botanicznego przespacerujemy się po sezonowych grządkach i porozmawiamy o tym, dlaczego warto znać rośliny sezonowe i wprowadzać je do swojego jadłospisu!
Na koniec wspólnie przygotujemy i skosztujemy naszej sezonowej potrawy!

Kto wie, może odkryjemy zapomniane smaki? A może odkryjemy zupełnie nowe?


BILETY:
Wstęp na warsztaty jest BEZPŁATNY.
Warsztaty dedykowane są dla osób powyżej 55 roku życia.

ZGŁOSZENIA na warsztaty prosimy przesyłać drogą mailową na adres organizatorki, Marianny Darżynkiewicz-Wojcieskiej mariannawojcieska@biol.uw.edu.pl

KIEDY:
25 września od godz. 9:30 do 11:30

GDZIE:
Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego przy Al. Ujazdowskie 4
Zbiórka na warsztaty przy kasie głównej Ogrodu, od strony Obserwatorium.


W czasie warsztatów uczestnicy poznają warzywa charakterystyczne dla danej pory roku oraz samo pojęcie sezonowości. W ogrodzie oglądają rośliny, z których następnie przygotowują potrawy, odkrywając nowe połączenia smakowe.
Na koniec przy wspólnym stole mogą smakować przygotowane dania.

Prowadzący: Marianna Wojcieska, zawodowa edukatorka w Ogrodzie Botanicznym UW, gdzie może się realizować w pracy z dziećmi, młodzieżą i dorosłymi prowadząc warsztaty botaniczno-kulinarne. Jest również autorką cyklu #SmacznePoniedzialki na FanPage Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego.


Wydarzenie współtworzy Warszawskie Dni Seniora 2019.
Patronuje Miasto Stołeczne Warszawa

Warszawskie Dni Seniora  / 21 września – 1 października 2019 r.
to ponad 420 bezpłatnych, bądź atrakcyjnych cenowo wydarzeń skierowanych do seniorów w całej Warszawie.

Więcej informacji:
www.wds.org.pl
Warszawa Senioralna www.senioralna.um.warszawa.pl
tel. 19 115”