SezoNowość – warsztaty botaniczno-kulinarne
-
Czas trwania:
2,5 godz.
-
Limit miejsc:
30 osób
-
Zajęcia dostępne:
cały rok
-
Wiek:
7 + ∞
-
Koszt:
750 PLN (15 os.)

W razie pytań napisz do nas
wycieczki.ogrod@uw.edu.plTo wyjątkowe warsztaty botaniczno-kulinarne o sezonowości, na których przekonasz się, dlaczego warto poznać rośliny sezonowe i wprowadzić je do swojego jadłospisu. Może odkryjesz smaki, których jeszcze nie znasz?
Podczas warsztatów najpierw sprawdzimy, co rośnie na ogrodowych grządkach działu użytkowego. Opowiemy Wam, co można przygotować z roślin, które aktualnie rosną w Ogrodzie. Następnie pod okiem edukatorów z Pracowni Edukacji wspólnie przyrządzimy sezonowe danie, a na koniec – posilimy się nim!
Podczas spaceru i wspólnego gotowania poznacie także historie wybranych roślin oraz ich właściwości zdrowotne. Z pewnością niektórzy z Was odkryją nowe smaki i połączenia przypraw!
Szczegóły:
- wiek uczestników: 7 + ∞
- zajęcia dostosowane do grupy wiekowej
- dostępność zajęć w tygodniu: od wtorku do piątku w godz. 9.00 – 14.00
- czas trwania: 2,5 godz.
- koszt: 750 PLN brutto dla grupy 15-osobowej
- limit miejsc: 30 osób (2 grupy 15-osobowe)
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu telefonicznego 👉 609 987 444 lub mailowego na adres 👉 wycieczki.ogrod@uw.edu.pl. Koniecznie napiszcie: ile osób liczy grupa, w jakim wieku są jej uczestnicy oraz podajcie preferowany przez Was termin wycieczki.
Możecie również skorzystać z formularza zapisów poniżej.
Zapraszamy!