Kwiaty i zapylacze | botanika w praktyce

  • Czas trwania:

    90 minut

  • Limit miejsc:

    30 osób

  • Zajęcia dostępne:

    od czerwca do września

  • Miejsce:

    W parku

  • Wiek:

    7 + ∞

  • Koszt:

    450 PLN

W razie pytań napisz do nas

wycieczki.ogrod@uw.edu.pl

Zapraszamy na niezwykłe spotkanie oko w oko z roślinami i ich zapylaczami w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego!

Ogród jest miejscem nie tylko dla roślin, ale także dla zwierząt. Istotną grupę zwierząt w Ogrodzie stanowią owady zapylające, bez których większość roślin kwiatowych nie jest w stanie przetrwać. 

Na tym spotkaniu przyjrzymy się z bliska różnorodnej budowie kwiatów i wcielimy się w rolę badacza – obserwatora owadów. Odkryjemy – dlaczego zapylacze są tak ważne, szczególnie dla człowieka? Czy pszczoła miodna może zapylić każdy kwiat? Kim są i czym zajmują się kwiatowi rabusie?

Szczegóły:

  • wiek uczestników: 7 + ∞
  • zajęcia dostosowane do grup wiekowych
  • dostępność zajęć w tygodniu: od wtorku do piątku w godz. 9.00 – 14.00
  • czas trwania: 90 minut
  • koszt: 450 PLN brutto dla grupy 15-osobowej
  • limit miejsc: 30 osób

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu telefonicznego 👉 609 987 444 lub mailowego na adres 👉 wycieczki.ogrod@uw.edu.pl. Koniecznie napiszcie: ile osób liczy grupa, w jakim wieku są jej uczestnicy oraz podajcie preferowany przez Was termin wycieczki.

Możecie również skorzystać z formularza zapisów poniżej.

Zapraszamy

Rezerwacja








    Ogród Botaniczny
    Uniwersytetu Warszawskiego

    Aleje Ujazdowskie 4
    00-478 Warszawa

    Magiczny Botaniczny
    Cztery Żywioły

    ZIMOWY OGRÓD
    9.11.2024 r. – 16.02.2025 r.
    Serdecznie zapraszamy!
    Bilety na stronie www.lumagica.pl

    Szklarnie zimą
    Las tropikalny w centrum Warszawy

    SZKLARNIE są czynne
    w weekendy i dni świąteczne
    w godzinach 10.00 – 15.00.
    Kasy są czynne do godziny 14.00.
    Instytucje wspierające

    Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.