SezoNowość | botanika w praktyce
-
Czas trwania:
2,5 h
-
Limit miejsc:
30 osób
-
Zajęcia dostępne:
cały rok
-
Wiek:
szkoły ponadpodst.
-
Koszt:
750 PLN (15 os.)

W razie pytań napisz do nas
wycieczki.ogrod@uw.edu.plTo wyjątkowe spotkanie botaniczno-kulinarne! Prowadzimy te zajęcia cyklicznie od 2015 roku. Młodzi uczestnicy chłoną wiedzę o rodzimych warzywach charakterystycznych dla danej pory roku – w ten sposób poznają pojęcie „sezonowości”.
Spacerujemy i oglądamy sezonowe rośliny, z których finalnie przygotowujemy potrawę. Wspólnie odkrywamy nowe połączenia smakowe, a na koniec przy wspólnym stole wszystko zjadamy!
Wspólne gotowanie uczniów pod okiem edukatorów to najlepsza okazja do nauki. W zależności od pory roku organizatorzy przygotowują odpowiednie składniki do przyrządzenia smacznej potrawy. Młodzież poznaje też zdrowe składniki diety, które warto wprowadzić do domowych czy szkolnych jadłospisów.
Szczegóły:
- wiek uczestników: uczniowie szkół podstawowych i ponadpodstawowych
- zajęcia dostosowane do grupy wiekowej
- dostępność zajęć w tygodniu: od wtorku do piątku w godz. 9.00 – 14.00
- czas trwania: 2,5 godz.
- koszt: 750 PLN brutto dla grupy 15-osobowej
- limit miejsc: 30 osób (2 grupy 15-osobowe)
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu telefonicznego 👉 609 987 444 lub mailowego na adres 👉 wycieczki.ogrod@uw.edu.pl. Koniecznie napiszcie: ile osób liczy grupa, w jakim wieku są jej uczestnicy oraz podajcie preferowany przez Was termin wycieczki.
Możecie również skorzystać z formularza zapisów poniżej.
Zapraszamy!