Oferta dla szkół – SezoNowość
Każda pora roku opowiada swoją unikalną historię, a rośliny w Ogrodzie Botanicznym UW odsłaniają przed Wami tajemnice tylko przez krótki moment… Od wiosennego rozkwitu po zimowe aromaty – każda pora w Ogrodzie to inna opowieść, którą możecie poznać na naszych botaniczno-kulinarnych warsztatach.
Zarezerwujcie zajęcia dla grupy już we wrześniu i odkryjcie, jak smakuje natura w rytmie pór roku, ucząc się o roślinach i gotowaniu w otoczeniu niezwykłej przyrody.
Podczas zajęć dzieci będą miały okazję odkryć, jak zmienia się natura w rytmie pór roku, a także, jak można wykorzystać te zmiany w kuchni! Od aromatycznych ziół – po jesienne skarby. To doskonała okazja, by połączyć naukę z praktyką, poszerzając wiedzę botaniczną i kulinarną uczniów, a jednocześnie spędzając czas w pięknym otoczeniu naszego Ogrodu.
Spacerujemy i oglądamy sezonowe rośliny, z których finalnie w ogrodowej kuchni przygotowujemy potrawę. Wspólnie odkrywamy nowe połączenia smakowe, a na koniec przy wspólnym stole wszystko zjadamy!
Warsztaty odbywają się od wtorku do piątku, w godz. 9:00 – 14:00 po wcześniejszym uzgodnieniu. Zarezerwuj termin dla swojej grupy już dziś.
Dla kogo? Dla uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych
Czas trwania: 2,5 h
Limit miejsc: 30 osób (2 grupy po 15 osób)
Zarezerwujcie miejsce już dziś: 609 987 444
Lub napiszcie do nas: wycieczki.ogrod@uw.edu.pl
Zabierzemy Was do magicznego świata sezonowych smaków i kolorów!