Oferta dla szkół – SezoNowość

Każda pora roku opowiada swoją unikalną historię, a rośliny w Ogrodzie Botanicznym UW odsłaniają przed Wami tajemnice tylko przez krótki moment… Od wiosennego rozkwitu po zimowe aromaty – każda pora w Ogrodzie to inna opowieść, którą możecie poznać na naszych botaniczno-kulinarnych warsztatach.

Zarezerwujcie zajęcia dla grupy już we wrześniu i odkryjcie, jak smakuje natura w rytmie pór roku, ucząc się o roślinach i gotowaniu w otoczeniu niezwykłej przyrody.

Podczas zajęć dzieci będą miały okazję odkryć, jak zmienia się natura w rytmie pór roku, a także, jak można wykorzystać te zmiany w kuchni! Od aromatycznych ziół – po jesienne skarby. To doskonała okazja, by połączyć naukę z praktyką, poszerzając wiedzę botaniczną i kulinarną uczniów, a jednocześnie spędzając czas w pięknym otoczeniu naszego Ogrodu.

Spacerujemy i oglądamy sezonowe rośliny, z których finalnie w ogrodowej kuchni przygotowujemy potrawę. Wspólnie odkrywamy nowe połączenia smakowe, a na koniec przy wspólnym stole wszystko zjadamy!

Warsztaty odbywają się od wtorku do piątku, w godz. 9:00 – 14:00 po wcześniejszym uzgodnieniu. Zarezerwuj termin dla swojej grupy już dziś.

Dla kogo? Dla uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych

Czas trwania: 2,5 h

Limit miejsc: 30 osób (2 grupy po 15 osób)

Zarezerwujcie miejsce już dziś: 609 987 444

Lub napiszcie do nas: wycieczki.ogrod@uw.edu.pl

fot. M. Wojcieska, Ogród Botanicznu UW

Zabierzemy Was do magicznego świata sezonowych smaków i kolorów!

Ogród Botaniczny
Uniwersytetu Warszawskiego

Aleje Ujazdowskie 4
00-478 Warszawa

Ogród
Oaza przyrody w wielkim mieście

Ogród jest czynny CODZIENNIE
w godz. 10.00 – 17.00.
KASY są czynne
do godz. 16.00

Szklarnie
Tropikalny las w centrum Warszawy

Szklarnie są niedostępne w poniedziałki
W pozostałe dni są otwarte w godzinach dostępności ogrodu.
Ostatnie wejście do szklarni o godz. 16.20
Instytucje wspierające

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.