Zbiórka dla powodzian

Solidaryzujemy się ze wszystkimi osobami, które ucierpiały w wyniku powodzi w południowej Polsce. Władze Uniwersytetu Warszawskiego uruchomiły zbiórkę rzeczową na rzecz osób poszkodowanych w wyniku powodzi.

W akcję mogą włączyć się darczyńcy prywatni i instytucjonalni. Ofiarowane rzeczy powinny być nieużywane i dostosowane do warunków jesiennych.

Obecnie najbardziej potrzebne są produkty takie jak:

– artykuły żywnościowe z długim terminem ważności,

woda pitna,

– środki higieniczne,

– odzież, koce, śpiwory,

– łopaty, taczki,

– gumowce,

– agregaty prądotwórcze.

Pomoc rzeczową można dostarczać do następujących punktów zbiórek:

  • Kampus Centralny: portiernia Auditorium Maximum (w godz. 7.00–18.00)
  • Kampus Ochota: portiernia przy ul. Pasteura 7 (w godz. 7.00–20.00)
  • Służew: ul. Smyczkowa 14 (w godz. 7.00–20.00)

Sezon 2025
Artystyczny Botaniczny

W tym roku
spoglądamy na świat przyrody
okiem artystów.
Ta wyjątkowa perspektywa
poprowadzi nas po ścieżkach Ogrodu.


Zapraszamy na wydarzenia
powiązane z tematem tego sezonu:
wykłady, spacery z motywem,
warsztaty, koncerty oraz wystawy.


Warszawa, Aleje Ujazdowskie 4





Ogród Botaniczny UW
Zielona oaza w sercu wielkiego miasta!



W maju Ogród czynny jest
codziennie w godz. 10.00 – 20.00
Kasy czynne są do godz. 19.00


Od maja do sierpnia Ogród czynny jest
codziennie w godz. 10.00 – 20.00
Kasy czynne są do godz. 19.00
Zajęcia z edukatorami
dla grup zorganizowanych

od wtorku do niedzieli
w godzinach 10:00-15:00.

Zapisy → wycieczki.ogrod@uw.edu.pl





Szklarnie
Las tropikalny w centrum Warszawy

SZKLARNIE są dostępne w maju
codziennie i w dni świąteczne z wyjątkiem poniedziałków
w godz.10.00 – 20.00.

Kasy są czynne do godz. 19.00
Ostatnie wejście do szklarni o godz. 19.20

W ramach biletu wstępu zapraszamy na
weekendowe spacery z edukatorami
w soboty i niedziele o godz. 13.00





Realizowane projekty z Funduszy Europejskich

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.