Zespół naukowy

Biologia i ekologia kwitnienia, nektarowania i zapylania roślin, mutualistyczne relacje roślina–zwierzę oraz ewolucja systemów reprodukcyjnych roślin, a także badania grzybów w mrowiskach, grzyby endofityczne, grzyby episymbiotyczne, związki mrówek i grzybów:

 

Prof. dr hab. Małgorzata STPICZYŃSKA, tel: 022 55-30-518
e-mail: mz.stpiczynska@uw.edu.pl

więcej

Prof. dr hab. Marcin ZYCH, tel: 022 55-30-529
e-mail:marcin.zych@uw.edu.pl

więcej

Dr hab. Marta WRZOSEK, prof. ucz. tel: 0-22 55-30-532
e-mail: ma.wrzosek@uw.edu.pl

więcej

Dr Katarzyna ROGUZ
e-mail: k.roguz@uw.edu.pl

więcej

Mgr Natalia SZYPULSKA
Lab menadżer
e-mail: n.szypulska@uw.edu.pl

 


 

Doktoranci

Mgr Barbara PŁASKONKA
e-mail: b.plaskonka@student.uw.edu.pl

Mgr Kamil KISŁO
e-mail: k.kislo@student.uw.edu.pl

 


 

Magistranci

Bartłomiej STARZYŃSKI
e-mail: b.starzynski@student.uw.edu.pl

 

 

 

 

Sezon 2025
Artystyczny Botaniczny

W tym roku
spoglądamy na świat przyrody
okiem artystów.
Ta wyjątkowa perspektywa
poprowadzi nas po ścieżkach Ogrodu.


Zapraszamy na wydarzenia
powiązane z tematem tego sezonu:
wykłady, spacery z motywem,
warsztaty, koncerty oraz wystawy.


Warszawa, Aleje Ujazdowskie 4





Ogród Botaniczny UW
Zielona oaza w sercu wielkiego miasta!

Od maja do sierpnia zapraszamy
codziennie w godz. 10.00 – 20.00
Kasy czynne są do godz. 19.00
Ostatnie wejście – godz. 19.20



W ramach biletu wstępu zapraszamy na
weekendowe spacery z edukatorami
w soboty i niedziele o godz. 13.00







Szklarnie
Las tropikalny w centrum Warszawy

Od maja do sierpnia SZKLARNIE są dostępne
codziennie i w dni świąteczne
z wyjątkiem poniedziałków
w godz. 10.00 – 20.00.


Kasy są czynne do godz. 19.00
Ostatnie wejście do szklarni o godz. 19.20


Zajęcia z edukatorami
dla grup zorganizowanych

od wtorku do niedzieli
w godzinach 10:00 – 15:00.
Zapisy → wycieczki.ogrod@uw.edu.pl


Realizowane projekty z Funduszy Europejskich

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.